Financieel-Administratief opleidingen OPLEIDING VAN HBOAA Accountancy-AA huidige opleiding Accountancy-MKB AA nieuwe stijl Accountancy-Finance AA nieuwe stijl Financieel-Administratief over hboAA OVER HBOAA Specialist voor de aa-opleiding Contactgegevens Leslocaties Studievoorwaarden Toelating en vrijstelling Privacy statement nieuws NIEUWS VAN HBOAA Open huis 19 januari 2018 Aanmelden nieuwsbrief hbo A&A ontvangt keurmerk Nieuwsbrief hbo A&A Nieuwe AA opleiding 2016 Data AA-examens januari 2018 Data AA-examens juni 2018
schrijf in hboaa.nl bel ons bel mij e-mail

Financieel-Administratief

Kies je opleiding

MBA Bedrijfsadministratie
(Associatie diploma)
Bestuurlijke Informatievoorziening
(Associatie diploma)
VBA Bedrijfsadministratie & Accountancy
(Associatie diploma)

De diplomalijn Financieel-Administratief van de Associatie

De diplomalijn financieel-administratief sluit aan bij verschillende financiële functies. Van MBO+ niveau (MBA) tot en met AD-niveau (Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy) is er een logische en modulaire opbouw en kun je binnen een specifieke specialisatie stap voor stap doorstromen naar een hoger niveau. Ieder examen levert een waardevol Associatiecertificaat of –diploma op.

Voor elke functie een passende opleiding

Met het diploma MBA kun je zelfstandig een functie uitvoeren als financieel medewerker. Als je de opleiding VBA hebt afgerond en eventueel het diploma Bestuurlijke Informatievoorziening, dan heb je de kennis verkregen om een functie uit te oefenen als hoofd administratie van een kleine onderneming of kun je als beginnend assistent accountant aan de slag in de MKB-praktijk.

Vooropleidingseisen

Voor de verschillende opleidingen, behalve de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel adviseren wij je eerst Moderne Bedrijfsadministratie, daarna de Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy en eventueel aansluitend hierop de bacheloropleiding te volgen. Tussentijds instromen kan met de juiste voorkennis.

Vervolgopleiding

De Associatie-opleidingen zijn opgezet als doorlopende studielijn. Wil je een opleiding op bachelorniveau afronden, dan kun je instromen in de associa degree (AD) en de bacheloropleiding SPD Bsc). Op basis van jouw MBA en/of VBA-diploma krijg vrijstelling voor gelijke onderdelen in de vervolgopleidingen.