Nieuwe stijl oriëntatie Accountancy-MKB opleidingen OPLEIDING VAN HBOAA Accountancy-AA huidige opleiding Accountancy-MKB AA nieuwe stijl Accountancy-Finance AA nieuwe stijl Financieel-Administratief over hboAA OVER HBOAA Specialist voor de aa-opleiding Contactgegevens Leslocaties Studievoorwaarden Toelating en vrijstelling nieuws NIEUWS VAN HBOAA Open huis 19 januari Aanmelden nieuwsbrief hbo A&A ontvangt keurmerk Nieuwsbrief hbo A&A Nieuwe AA opleiding 2016 Data AA-examens januari 2018 Data AA-examens juni 2018
schrijf in hboaa.nl bel ons bel mij e-mail studiegids

Nieuwe stijl oriëntatie Accountancy-MKB

Kies je opleiding

Accountancy-MKB AA
overstappen uit de huidige AA-opleiding
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op HBO BE
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op SPD oude stijl
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op SPD variant controlling
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op SPD variant accountancy
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op HBO accountancy AC scholen
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op HBO accountancy MVP en LOI
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op Nyenrode Bsc Acc
Accountancy-MKB AA
in aansluiting een andere vooropleiding
Trainingen voor de praktijkopleiding
AA-opleiding

Nieuwe eindtermen AA opleiding 2016

De nieuwe AA-opleiding met de oriëntatie Accountancy-MKB is gebaseerd op de eindtermen voor de accountantsopleidingen 2016. De eindtermen voor de oriëntatie Accountancy-MKB zijn gericht op de adviestaak van de MKB-accountant. Na het afronden van de AA-opleiding (theorie en praktijk) ben je tekeningsbevoegd accountant voor overige assurance-opdrachten (bijzondere onderzoeken en beoordelingsopdrachten ).

Vooropleidingseisen

Je bent toelaatbaar als je een bacheloropleiding (HBO/WO) hebt afgerond. Voor studenten met een bachelorgetuigschrift HBO Accountancy is tot 1 september 2017 een soepele overgangsregeling van toepassing. Je hoeft in het schakelprogramma uitsluitend de nieuwe module Gedrag, Ethiek en Beroepshouding te volgen. Indien je de variant accountancy van de opleiding HBO bachelor SPD Bedrijfsadministratie hebt afgerond, dan kun je in deze regeling vrijstelling krijgen voor bepaalde onderdelen.

Schakelopleiding HBO Accountancy

De schakelopleiding omvat de onderdelen van de eindtermen in aansluiting op de Post-hbo Accountancy-MKB AA die in de vooropleiding ontbreken. Wij hebben voor de meest voorkomende vooropleidingen standaardprogramma's opgesteld waarin alle vakken zijn opgenomen. Hierdoor kun je aan de hand van jouw vooropleiding snel vaststellen wat jouw totale programma is.

Post-hbo Accountancy-MKB AA

De Post-hbo Accountancy-MKB betreft vijf onderdelen gericht op de kernactiviteiten van de AA-Accountant in de MKB-praktijk:
- Auditing bijzondere onderzoeken;
- Externe Verslaggeving en de samenstelpraktijk;
- Bestuurlijke Informatie IT;
- Fiscale Advisering;
- Strategische Advisering.

Overgangsregeling

Studenten die voor 1 september 2017 ingeschreven staan kunnen van een overgangsregeling gebruiken. Deze overgangsregeling biedt een verkort programma voor AC en BE studenten. De programma's van de overgangsregeling zijn achteraan dit hoofdstuk opgenomen en zijn te herkennen aan de toevoeging 'OVR'.