Nieuwe stijl oriëntatie Accountancy-MKB opleidingen OPLEIDING VAN HBOAA Accountancy-AA huidige opleiding Accountancy-MKB AA nieuwe stijl Accountancy-Finance AA nieuwe stijl Financieel-Administratief over hboAA OVER HBOAA Specialist voor de aa-opleiding Contactgegevens Leslocaties Studievoorwaarden Toelating en vrijstelling Privacy statement nieuws NIEUWS VAN HBOAA Open huis 19 januari 2018 Aanmelden nieuwsbrief hbo A&A ontvangt keurmerk Nieuwsbrief hbo A&A Nieuwe AA opleiding 2016 Data AA-examens januari 2018 Data AA-examens juni 2018
schrijf in hboaa.nl bel ons bel mij e-mail

Nieuwe stijl oriëntatie Accountancy-MKB

Kies je opleiding

Accountancy-MKB AA
overstappen uit de huidige AA-opleiding
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op HBO BE
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op HBO MER
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op SPD variant controlling
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op SPD variant accountancy
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op HBO accountancy AC scholen
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op HBO accountancy MVP en LOI
Accountancy-MKB AA
in aansluiting op Nyenrode Bsc Acc
Accountancy-MKB AA
in aansluiting een andere vooropleiding
Trainingen voor de praktijkopleiding
AA-opleiding

CEA eindtermen

De AA-opleiding met de oriëntatie Accountancy-MKB is gebaseerd op de eindtermen voor de accountantsopleidingen 2016 en staat onder toezicht van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA). De eindtermen voor de oriëntatie Accountancy-MKB zijn gericht op de adviestaak van de MKB-accountant. Na het afronden van de AA-opleiding (theorie en praktijk) ben je tekeningsbevoegd accountant voor overige assurance-opdrachten (bijzondere onderzoeken en beoordelingsopdrachten).

Onze opleiding Accountancy-MKB AA bestaat uit drie fasen:
  1. Schakelopleiding Accountancy & Control in aansluiting op verschillende vooropleidingen. Dit programma leidt op tot het eindniveau van onze bacheloropleiding met spcialisatie Accountancy.
  2. Post-hbo gemeenschappelijk deel met andere AA-oriëntaties.
  3. Post-hbo modules gericht op de oriëntatie.

Vooropleidingseisen

Je bent toelaatbaar als je een bacheloropleiding (HBO/WO) hebt afgerond.

Schakelprogramma op maat

Het standaard schakelprogramma is gebaseerd op het gemiddelde programma van de vooropleiding. Jouw persoonlijke schakelprogramma wordt aan de hand van de inhoud van jouw vooropleiding vastgesteld.

Post-hbo Accountancy-MKB AA

De Post-hbo Accountancy-MKB betreft vijf onderdelen gericht op de kernactiviteiten van de AA-Accountant in de MKB-praktijk:
- Auditing Bijzondere Onderzoeken
- Bestuurlijke Informatie IT
- Fiscale Advisering
- Strategische Advisering
- Verslaggeving Samenstellen

In de post-hbo wordt gestreefd naar integratie tussen theorie en praktijk. Na het afronden van de praktijkopleiding rond je de gehele accountantsopleiding met een geïntegreerd mondeling slotexamen af. De totale studieduur is in de combinatie theorie en praktijk gemiddeld 3 jaar.