Oude stijl AA opleiding opleidingen OPLEIDING VAN HBOAA Accountancy-AA huidige opleiding Accountancy-MKB AA nieuwe stijl Accountancy-Finance AA nieuwe stijl Financieel-Administratief over hboAA OVER HBOAA Specialist voor de aa-opleiding Contactgegevens Leslocaties Studievoorwaarden Toelating en vrijstelling Privacy statement nieuws NIEUWS VAN HBOAA Open huis 19 januari 2018 Aanmelden nieuwsbrief hbo A&A ontvangt keurmerk Nieuwsbrief hbo A&A Nieuwe AA opleiding 2016 Data AA-examens januari 2018 Data AA-examens juni 2018
schrijf in hboaa.nl bel ons bel mij e-mail

Oude stijl AA opleiding

Kies je opleiding

Accountancy-aa AA
in aansluiting op HBO BE
Accountancy-aa AA
in aansluiting op SPD oude stijl
Accountancy-aa AA
in aansluiting op SPD variant controlling
Accountancy-aa AA
in aansluiting op SPD variant accountancy
Accountancy-aa AA
in aansluiting op HBO accountancy
Accountancy-aa AA
in aansluiting op Nyenrode Bsc Acc
Accountancy-aa AA
in aansluiting een andere vooropleiding
Trainingen voor de praktijkopleiding
AA-opleiding

Overgangsregeling huidige AA opleiding

Deze opleiding is uitsluitend bedoeld voor studenten in Nederland die de oude stijl wensen af te ronden. De oude stijl AA-opleiding is gebaseerd op de eindtermen voor de accountantsopleidingen zoals deze in 2008 zijn opgesteld. De uitgangspunten voor deze eindtermen zijn gericht op de controletaak van de externe accountant. Na het afronden van de AA-opleiding (theorie en praktijk) ben je bevoegd als eindverantwoordelijke accountant een controleverklaring af te geven bij de wettelijke controle van jaarrekeningen. Met ingang januari 2016 zijn nieuwe eindtermen van toepassing. Voor studenten van de huidige opleiding is een overgangsregeling van toepassing waardoor je tot uiterlijk 2021 gelegenheid krijg om de opleiding (theorie en praktijk) af te ronden.

Vooropleidingseisen

Je bent toelaatbaar als je een bacheloropleiding (HBO/WO) hebt afgerond. De bacheloropleiding HBO Accountancy van de AC scholen en de VAAC geven rechtstreeks toegang tot de post-hbo fase.

Schakelopleiding HBO Accountancy

De basis voor de Post-hbo Accountancy AA is een bacheloropleiding HBO Accountancy (AC-scholen of VAAC). Indien je een andere bacheloropleiding hebt afgerond, dan volg je een schakelprogramma dat aansluit bij je vooropleiding. Wij hebben voor de meest voorkomende vooropleidingen standaard-programma's opgesteld waarin alle vakken zijn opgenomen. Hierdoor kun je aan de hand van jouw vooropleiding vaststellen wat jouw totale programma is.

Post-hbo Accountancy AA

De post-hbo betreft vier vakken gericht op de kernactiviteiten van de controlerend accountant:
- AA Audit & Assurance II;
- AA Audit & Assurance III;
- AA Externe Verslaggeving III;
- AA Bestuurlijke Informatieverzorging III.