Toelating en vrijstelling opleidingen OPLEIDING VAN HBOAA Accountancy-AA huidige opleiding Accountancy-MKB AA nieuwe stijl Accountancy-Finance AA nieuwe stijl Financieel-Administratief over hboAA OVER HBOAA Specialist voor de aa-opleiding Contactgegevens Leslocaties Studievoorwaarden Toelating en vrijstelling Privacy statement nieuws NIEUWS VAN HBOAA Open huis 19 januari 2018 Aanmelden nieuwsbrief hbo A&A ontvangt keurmerk Nieuwsbrief hbo A&A Nieuwe AA opleiding 2016 Data AA-examens januari 2018 Data AA-examens juni 2018
schrijf in hboaa.nl bel ons bel mij e-mail

Toelating tot de accountantsopleiding

De accountantsopleiding is in de Wet op het accountantsberoep (Wab) gereld. De toelatingseisen voor de accountantsopleiding zijn opgenomen in de eindtermen voor de accountantsopleiding. Voor het theoretische deel van AA opleiding geldt het volgende:

Schakelopleiding;
Je hebt een bedrijfseconomische hbo-opleiding afgerond, zoals HBO SPD of HBO BE. Onze schakelprogramma's zijn afgestemd op deze twee vooropleidingen. Als je een andere bedrijfseconomische hbo opleiding hebt afgerond, dan kan een speciaal programma worden samengesteld met als basis het schakelprogramma voor BE.

Post-hbo accountancy AA
Je hebt een hbo accountancy-opleiding afgerond of ons schakelprogramma accountancy. Toelating op basis van een universitaire accountantsopleiding is ook mogelijk. Het kan zijn dat je dan nog enkele vakken uit het schakelprogramma moet volgen.

Toelating tot de overige administratieve opleidingen

Voor de overige opleidingen gelden in beginsel geen bijzondere vooropleidingseisen. Het kan wel zo zijn dat bepaalde voorkennis gewenst of noodzakelijk is. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Toelating tot de bachelor SPD Bedrijfsadministratie

De toelating tot de bacheloropleiding is geregeld in de wet op het hoger onderwijs. De opleiding wordt verzorgd door ABC Hogeschool. Om te kunnen starten met de bacheloropleiding moet je in het bezit zijn van een HAVO, VWO of MBO4 diploma. Indien je 21 jaar of ouder bent kan je een toelatingstoets doen.

Gratis beoordeling vrijstellingen

Mogelijk kom je in aanmerking voor vrijstelling van onderdelen uit de programma's op basis van afgeronde onderdelen van collega opleiders. Een definitieve beoordeling en vaststelling van het programma en eventuele vrijstellingen plaats plaats na inschrijving als student van de opleiding. Kies de button aanvragen boven aan deze pagina voor een GRATIS indicatie van je programma.