hbo A&A nieuwsbrief-201801


Naamswijziging
Medio maart zijn de onderwijs activiteiten van ABC en hbo A&A samengevoegd. De samengevoegde activiteiten worden voorgezet onder de naam hbo A&A Hogeschool voor de Accountancy. De naam ABC-opleidingen blijft bestaan voor de onderwijsactiviteiten in Dordrecht.

Website
Binnenkort komt onze nieuwe website in de lucht met daarop alle opleidingen zoals deze vanaf het najaar worden aangeboden. In Amsterdam en Den Haag starten wij in samenwerking met de'Haagse Hogeschool' met een masteropleiding (Msc), welke deels gecombineerd is met vakken uit de accountantsopleiding. Daarnaast starten wij met de accountantsopleiding voor de oriƫntatie Assurance. Deze opleiding is bedoeld voor degene die in de controlepraktijk werkzaam zijn. In combinatie met de praktijopleiding Assurance wordt je certificerend AA-accountant.

Evaluatie
Binnenkort ontvangen studenten en docenten een email met een verzoek om de evaluatie van de voorjaarmodules in te vullen. Deze evaluatie doen wij om de kwaliteit van ons onderwijs verder te verbeteren. Wij vragen daarom met nadruk om de evaluatie in te vullen. het kost slecht een paar minuten tijd.

Informatiebijeenkomst 24 augustus
Vrijdag 24 augustus organiseren wij op onze eigen locatie in Amsterdam een informatiemiddag met open inloop voor onze opleidingen. De aanvang is 17.00 uur. Aansluitend is er vanaf 18.30 uur een informatiebijeenkomst over de praktijkopleiding nieuwe stijl gepland. Je kunt je aanmelden via deze link: aanmelden informatieavond.

Lessen najaar
Onze opleidingsinstelling is van 25 juli t/m 13 augustus gesloten.
De lessen in het najaar starten in de week van 27 augustus en 3 september (afhankelijk van de modules).

Aanmelden voor de lessen in het najaar.
De planningen voor het najaar van de locatie Dordrecht zijn al zichtbaar op mijnhboaa.nl. De planningen voor de andere locaties komen begin juli op mijnhboaa.nl (onder de keuze 'studie'). Met ingang dit najaar kun je jezelf aanmelden voor modules. Tot dusver werd dit door ons verzorgd, maar gezien de vele wensen lijkt het ons praktisch om dit de studenten zelf te laten doen.

Examen uitwerken via de laptop
Alle AA-examens worden op de eigen laptop uitgewerkt. De examens worden in cloud bewaard en door docenten digitaal gecorrigeerd. Hierdoor is de structuur van examens maken en corrigeren overzichtelijk en worden alle examens automatsich digitaal bewaard. Vanaf het najaar gaan wij de laptopexamens stap voor stap uitbreiden naar de andere examens.© onderwijsteam hbo A&A