hbo A&A nieuwsbrief-201608


Nieuwsbrief augustus 2016

Afgelopen examenronde AA
De afgelopen examens van de AA-opleiding zijn goed gemaakt.
Met een slagingspercentage van ruim 90% zijn wij zeer tevreden met de inzet van onze studenten. Externe Verslaggeving III blijft een struikelblok in de oude stijl AA-opleiding.

Overgangsregeling oude en nieuwe stijl
Hbo A&A heeft een overgangsregeling opgesteld voor de studenten die over willen stappen naar de nieuwe stijl. In deze overgangsregeling is tevens ruimte opgenomen voor het afronden van de oude stijl opleiding op basis van nieuwe stijl modules. Deze overgangsregeling vind je op onze website.

Verhuizing Amsterdam en open avond
Het nieuwe cursusseizoen staat voor de deur. Wij verhuizen in Amsterdam van de 3e naar de 2e verdieping met 4 lokalen en Iets meer ruimte voor de koffie en thee. Omdat we trots zijn op deze volgende stap in ons bestaan houden wij op 30 augustus een open avond waarbij iedereen van harte uitgenodigd is. Vanaf 18.45 uur staat de koffie klaar.

Lesplanning najaar 2016
Het plannen van lessen waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en doorstroommogelijkheden van alle studenten blijft een uitdaging. Stap voor stap worden de uitnodigingen voor de modules in het najaar verzonden. De lessen van de modules starten, afhankelijk van de module, in de tweede of derde week van september.

Uitbreiding leslocaties
In september start hbo A&A met een groepje studenten nieuwe stijl op de leslocatie van de Haagse Hogeschool. Daarnaast gaat hbo A&A de nieuwe AA-opleiding op Aruba en CuraƧao aanbieden. Lessen worden daar deels verzorgd door lokale docenten en deels door docenten uit Nederland.

Praktijkopleiding AA nieuwe stijl
Een belangrijke verandering in de nieuwe AA-opleiding is de combinatie tussen de theorie en de praktijkopleiding. De leeromgeving van de NBA-praktijkopleiding is helaas nog niet helemaal klaar om studenten in de nieuwe stijl op te kunnen nemen. De nieuwe leeromgeving van de NBA is naar verwacht begin 2017 klaar.
In samenspraak met de NBA kunnen wij toch voor onze studenten de mogelijkheid bieden om in het najaar alvast te starten met de nieuwe stijl. Mocht je in het najaar met de praktijkopleiding nieuwe stijl willen starten, dan kun je dat aan ons melden. Wij zorgen er dan voor dat je op een juiste wijze aangemeld wordt bij de NBA.


© onderwijsteam hbo A&A