Nieuwe master (Msc) bij hbo A&A Hogeschool voor de Accountancy.

Het opleidingsaanbod van hbo A&A richt zich op de accountancy-professional, waarbij de post-hbo Accountancy-AA met op maat gemaakte schakelprogramma's vanaf het begin de basis van het opleidingsaanbod is. De accountantsopleiding van hbo A&A is aangewezen door de toezichthouder op het accountantsonderwijs (CEA).

Bachelor of Science specialisaties Accountancy & Controlling

Het beroepsprofiel van de AA-accountant heeft als basis een hbo-bachelorgraad. Om in de post-hbo in te kunnen stromen moet je een hbo of wo bacheloropleiding afgerond hebben. Een grote wens was om de volledige opleiding tot AA-accountant te kunnen verzorgen. Daarom biedt hbo A&A vanaf september 2018 een wettelijk erkende bacheloropleiding aanbieden die rechtstreeks toegang geeft tot post-hbo Accountancy AA. Na het afronden van deze bacheloropleiding mag je de titel bachelor of science (Bsc) voeren.

Master of Science Accountancy & Advisory

Om jouw carriereperspectief als accountancy-professional te verstevigen biedt hbo A&A bovendien met ingang van september 2019 een masteropleiding aan. Deze Nederlandstalige masteropleiding bestaat uit modules van de post-hbo AA-opleiding en bevat daarnaast een verdieping op gebied van Advising van MKB-ondernemingen. Na het afronden van deze opleiding mag je de titel Master of Science (Msc) voeren. Deze Master of Science bieden wij onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO aan.

Post-master AA

Na het afronden van de master kun je met de post-master Assurance AA of Accountancy-MKB AA doorstuderen voor AA-accountant. Na het afronden van de praktijkopleiding kun je je in het accountantsregister inschrijven.